free responsive site templates
Trud upornost i disciplina kroz yogu je ulaganje u svoje blagostanje

ZAŠTO VJEŽBAMO

Da imamo gipko tijelo, pravilno držanje, zdravu kralježnicu, dobro zdravlje, smiren um, bolje disanje, jači imunitet, duhovno i duševno zdravlje, više energije u svakodnevnom životu, manje stresa i probuđenu unutarnju radost.

Opušteno tijelo i tihi um odnose stres i daju miran i sretan život

GDJE VJEŽBAMO

Dječji dom "V. Nazor", Nazorova 10, Karlovac 

KADA
Ponedjeljak i Srijeda
od 20 do 21 i 30 sati

Do zdravog tijela yoga položajima asanama i disanjem

ZA VJEŽBANJE PONESITE

karimat (prostirka ili deblji ručnik)
trenirka (ili udobna odjeća)
sportske čarape

KRETANJE I YOGA POLOŽAJI

Kretanje je priroda našeg postojanja, sve što je statično polako propada. Yogiji su dali pravilan niz vježbanja yoga položaja kako bi održali tijelo zdravim a duh vedrim i aktivnim. Redovito vježbanje yoge potiče prirodni tok kozmičke inteligencije unutar našega tijela a ono postaje gipko i skladno, lijepo i pomlađeno, puno vitalnosti i životne energije. 

PROMATRANJE SEBE

Svijesni smo svijeta oko nas a gotovo potpuno nesvijesni svijeta unutar nas. Promatranje i kontrola disanja vodi nas u koncentraciju a ona u duboku meditaciju. Smirenog uma spoznajemo tajanstveni svemir u sebi a njegove tajne budu nam razotkrivene. Meditacija povezuje i ujedinjuje unutarnje i vanjsko, ta dva neopisiva i beskrajna svijeta.

PUT MUDROSTI

Spoznati beskrajnu inteligenciju koja leži u samoj suštini vidljivog i nevidljivog, stvarnog i nestvarnog postaje Mudrost utkana u dubinu Duše. Onog trenutka kada nestanu prostor i vrijeme mi stižemo na Izvor i to je Put povratka istinskom sebi. Taj momenat yogi prepoznaje kao stanje Sat Chit Ananda ili Istinska Blažena Svijest.

Kroz asane oslobađamo tijelo od fizičkih i energetskih blokada
U yogi ustrajnost je važna a godine nisu prepreka
Kroz yogu osnažujemo svoj duh i tada slobodni koračamo stazom života

+385 91 502 8718

© Copyright Damir Štancl - All Rights Reserved