html5 templates

Udruga Yoga i Zdravlje

Udruga od osnutka 2005 g. djeluje na području duhovnosti, duhovne djelatnosti, promicanju duhovnih aktivnosti i poticanju osobnog razvoja a s ciljem promicanja, razvitka i unapređenja:
1. Duhovnog, mentalnog, tjelesnog i društvenog zdravlja.
2. Kvalitete življenja kroz yogu, alternativne i duhovne tehnike, vegetarijansku prehranu, kao i druge prirodne oblike pomoći.
3. Ekološke svijesti, zaštite okoliša, svih živih bića i njihovih prava na život i samoopredjeljenje.
Sjedište udruge je u Karlovcu a vodi ju predsjednik Damir Štancl.

Kroz yoga meditaciju uravnotežujemo dva energetska suptilna toka idu i pingalu

INSTRUKTOR UDRUGE - DAMIR ŠTANCL
Majstor yoge i spiritualnog zvuka, mistik i vizionar. Intezivno uči i istražuje duhovnost te paralelnu stvarnost od 1980g. Iniciran je u TM 1986g. U Kanadi od 1989g. radi i uči yogu u njihovim školama. Paramhansa Swami Maheshwarananda inicira ga 1991g. i od tada podučava yogu po sustavu "Yoga in Daily Life". Certificirani instruktor postaje 1996g. 

Kao jedan od nekolicine osnivača karlovačkog društva "Joga u svakodnevnom životu", sve do kraja 2004g. vodi yogu u njemu. Intezivno radi kroz seminare u Europi i Indiji. Prezentirao je i vodio yogu kao rekreaciju pri Karlovačkom društvu za športsku rekreaciju. Paramhansa Swami Vishwananda inicira ga 2007g. 

Yoga  i duhovni učitelji bude svjetlo spoznaje u tragaocima za krajnjom istinom
Iskustvo i znanje tradicionalnih iscjelitelja daje rezultate i u modernim vremenima

Udrugu " Yoga i Zdravlje" osniva 2005g, da bi kroz nju podučavao i prenosio svoje znanje te iskustva iz yoge i tradicionalnih iscjeliteljskih kultura. Vodi i radionice koje se bave svetim zvukom drevnih majstora. U Južnoj Americi 2009g uz predsjednika ASHIN Ekvadorskog udruženja iscjelitelja prirodnom medicinom, Kichwa Yachaka u 13 ceremonija prolazi Ayahuasca inicijaciju. 

U ljeto 2010g iniciran u Inka tradiciju iscjeljenja Munay-Ki. Sastaje se sa liderom i vrhovnim Mayanskim starješinom iz Guatemale, Don Alejandrom - Wakatel Utiw i sudjeluje u Ceremoniji Svete Vatre nedaleko Budimpešte. Santiago Andrade Leon ekvadorski Kuraka 2010g vodi ga kroz ceremoniju 4 Tabaccos. 

Elementi zemlja voda vatra zrak i eter djeluju iscjeljujuće na čovjeka i okoliš
Intezivne doživljaje s bezbrojnih radionica susreta i tradicija nosimo u svom Srcu

U 30 godina rada, iskustva i znanja vodio je više stotina raznih inteziva i radionica. Indijansko bubnjanje - Medicinski kotač, Sweat lodge - Indijanska sauna, Yagya, Pojanje OM-a, Svjetlosni dah, Pranayama - disanje, Yoga Nidra, Meditacija, Hatha yoga kriya - Shatkarme, Kundalini yoga, Gong zvučna kupka, Didgeridoo zvuk, Hod po Vatri i Avanturizam - duhovnost u nedirnutoj prirodi. 

+385 91 502 8718

© Copyright Damir Štancl - All Rights Reserved